MAARTJE BRANDTS

Kunstschilder Maartje Brandts, is geboren en getogen in Maastricht, alwaar zij ook haar atelier aan huis heeft. Al op jonge leeftijd, blonk zij uit, in creatieve vakken, vanuit deze passie heeft zij altijd geschilderd. Een carrière als kunstschilder zat aanvankelijk niet in de planning, maar viel later niet meer tegen te houden. Inmiddels mag zij zich een gevestigde naam binnen de kunstwereld noemen.

Na de middelbare school, voldeden vervolgstudies niet aan haar verwachting, daarom koos Brandts voor een sabbatical. Ze kreeg een vakantiebaantje aangeboden, in de modewereld en voor ze het wist, runde op 21 jarige leeftijd een grote vestiging, in de kleding- /textiel-branche. Ze volgde meerdere cursussen en werd ingezet als coach/ troubleshooter en gaf verkooptrainingen in het hele land. Brandts haalde veel voldoening, uit het begeleiden en motiveren van stagiaires en besloot daarom, op 24 jarige leeftijd, een carrièreswitch, naar de onderwijswereld te maken. Ze startte met de Fontys docentenopleiding Nederlands in Sittard. Omdat ze haar creativiteit niet genoeg kwijt kon, maakte ze na het behalen van haar propedeuse, de overstap naar de Pedagogische Academie, met als vakprofilering Tekenen/Handvaardigheid en Natuur/Techniek. Een goede keuze, zo mocht ze leerjaar 2 overslaan en kon ze na het behalen van haar diploma, direct in het onderwijs aan de slag. I.v.m. de leerlingenkrimp, in Limburg, was een vaste baan niet realistisch. Daarom solliciteerde ze op, een vacature als leidinggevende bij het Luzac College en kon ze terugvallen, op eerder opgedane ervaring namelijk: management, doceren en organiseren. Vier jaar lang werkte ze als rector/docent Nederlands en maakte ze van de Luzac vestiging in Maastricht een succes. Ondanks de mooie resultaten, kroop het bloed waar het niet gaan kon. Ze nam ontslag en verhuisde naar Utrecht en maakte meer tijd vrij voor haar grootste passie: “schilderen”, daarnaast bleef ze werkzaam in het onderwijs. Na vier jaar keerde ze terug naar haar geboortestad Maastricht en besloot haar droom te verwezenlijken en fulltime als kunstschilder aan de slag te gaan.

Bij het grote publiek werd zij in 2015 bekend, door haar expositie bij Boekhandel Dominicanen in Maastricht. Juist in die periode werd deze boekhandel uitgeroepen, door CNN, tot een van de “World’s Coolest bookstores”, dit zorgde óók voor Brandts, voor veel publiciteit, in zowel binnen-, als buitenland. Dat ook het buitenland gecharmeerd is van de schilderstijl van Maartje Brandts, blijkt uit het feit, dat verschillende werken een thuis gevonden hebben in ondermeer Zwitserland, Boedapest en China. Met grote verbazing trof Brandts zelfs kopieën van haar schilderijen aan, op internet, gemaakt door een Tsjechische kunstenares, die ze te koop aanbood. De Limburgse televisie (L1) interviewde Maartje Brandts hierover in haar atelier, dit leverde een interessante uitzending op.

Het aantal kunstbewonderaars van Maartje Brandts groeit elke dag, daarom durfde Brandts het in 2017 aan, om in het centrum van Maastricht haar eigen Temporay Art Gallery te openen. Zij exposeerde hier 2 maanden, met een uitgebreide selectie van haar schilderijen en gebruikte de galerie tevens als atelier, hierdoor kon iedereen de kunstschilder live zien schilderen, de reacties waren overweldigend.
Inmiddels zijn we een door Brandts ontworpen wijnetiket, verschillende kunstprojecten, veel lovende persberichten en meerdere leuke tv opnames verder. Maartje Brandts werd benaderd door Route des Vins en bedacht de dragende visual / logo voor “Vrienden van Limburgse wijn”, een initiatief van meer dan 50 wijngaarden, op de cover van hun eerste boek, is het schilderij van Brandts te zien, het boek is zeer gewild.
Ook tijdens de jaarlijkse JekerJazz Artlive Kunstmarkt, in Maastricht is zij een gewaardeerde exposant. Als maatschappelijk betrokken kunstenaar doneert Brandts ook werken aan goede doelen, om ook zo, de wereld een beetje mooier te maken.

Maartje Brandts haar motto is: “let your imagination run wild” hetgeen ook duidelijk terug te zien is, in haar krachtige inspirerende werken.

Volg haar op Facebook, Instagram en/of Pinterest.